• Mājas lapa
  • Blog
  • Vai ir vērts ziemā automašīnā izmantot gaisa kondicionieri?

Vai ir vērts ziemā automašīnā izmantot gaisa kondicionieri?

Gaisa kondicioniera izmantošana automašīnā ziemā ir jautājums, kas autovadītājiem rada daudz šaubu. No vienas puses, gaisa kondicionieris var palīdzēt sasildīt salonu, bet, no otras puses, tiek apgalvots, ka tā lietošana var izraisīt temperatūras pazemināšanos sistēmā un nevēlamas sekas.

Tas palīdz paātrināt automašīnas salona sildīšanas procesu, īpaši tad, ja ārā ir ļoti zema temperatūra. Šādā situācijā gaisa kondicionieris var kalpot kā papildu siltuma avots, kas noteikti noderēs aukstākās dienās.

Gaisa kondicionēšana darbojas, apmainoties ar siltumu starp auksto un silto gaisu; pateicoties gaisa maisītājam, mēs varam izmantot gaisa kondicionēšanu, lai vienlaikus apsildītu un izžāvētu automašīnas salonu. Tas paātrina logu iztvaikošanas procesu un palīdz novērst atkārtotu miglošanos.
Turklāt jaunākos automobiļu modeļos, tiklīdz ir sasniegta mērķa temperatūra iekštelpās, vadības bloks automātiski izslēdz kompresoru. Tas novērš temperatūras pazemināšanos un ierobežo nevēlamas sekas.

Nobeigumā izklāstīsim dažus punktus, kāpēc, mūsuprāt, ir vērts to izmantot ne tikai vasarā:

  • salona apsilde ļaus mums izžāvēt transportlīdzekļa salonu, tādējādi novēršot miglošanos un paātrinot iztvaikošanas procesu,
  • gaisa kondicionēšana novērš ventilācijas sistēmas pelēšanu,
  • regulāra gaisa kondicionēšanas sistēmas lietošana pagarina sastāvdaļu funkcionalitāti un novērš noplūdes.